SINO-SINGAPORE ECO-CITY HQ BUSINESS PARK

The design concept of Binhai smart green loop comes from traditional Chinese courtyards. Due to strict restrictions given by the planned roads system, this plot has been divided into independent areas owned by different developers. How to integrate the ecological concepts and standardize actual operation is the main issue answered by smart green loop. In this ecological area with slow traffic system, following this green loop, every two plots as a group is regularly distributed in the layout and spatial sequence. The landscape on the green loop, with the concept of "organic growth", extending from the loop into the half-opened courtyards. This green loop has great potential to become a high-end walking street with leisure, business and service functions.



  • CLIENT

    Sino-Singapore Eco-Town Management Committee

  • SERVICES

    Architectural Design/Public & Culture

  • LOCATION

  • SCALE

    87.9 HA

  • COLLABORATOR

    Kragh & Berglund Landscape (Copenhagen)

  • TIME

    2015

  • STATUS

    Planning completed